Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Όροι Συμμετοχής σε Εθελοντικό Πρόγραμμα

H MKO «Εταιρεία Ελληνο–Γαλλικής Φιλίας και Συνεργασίας » (Ε.Ε.Γ.Φ.Σ) είναι υπεύθυνη ΜΟΝΟ για τα εθελοντικά προγράμματα εργασίας που η ίδια οργανώνει στην Ελλάδα. Για τα προγράμματα σε χώρες του εξωτερικού, υπεύθυνες είναι οι κατά τόπου οργανώσεις.

2. Η κάθε είδους πληροφορία - περιγραφή που αφορά πρόγραμμα εξωτερικού παρέχεται από τις τοπικές οργανώσεις. Η ΜΚΟ "Ε.Ε.Γ.Φ.Σ" δημοσιεύει τις βάσεις δεδομένων με τα προγράμματα ανά χώρα, χωρίς καμία άλλη παρέμβαση.

3. Οι εθελοντές είναι υπεύθυνοι για την έγκαιρη μετάβαση τους στο τόπο υλοποίησης του προγράμματος τους.

4. Τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής βαρύνουν αποκλειστικώς τον εθελοντή.

5. Όλοι οι εθελοντές καλούνται να προμηθευτούν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης (πρώην Ε111) από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Επιπλέον, συνίσταται η σύναψη ταξιδιωτικής ασφάλισης.

6. Η διακοπή συμμετοχής του εθελοντή σε πρόγραμμα εξωτερικού δε παράγει δικαίωμα επιστροφής του τέλους συμμετοχής του.

7. Η ακύρωση συμμετοχής σε πρόγραμμα εξωτερικού παράγει δικαίωμα επιστροφής του τέλους συμμετοχής ( σε ποσοστό 100%), εφόσον αυτή (η ακύρωση) γνωστοποιείται στη ΜΚΟ "Ε.Ε.Γ.Φ.Σ" το αργότερο 20 ήμερες πριν την έναρξη του προγράμματος. Σε αντίθετη περίπτωση, επιστρέφεται το 50% του τέλους συμμετοχής.

8. Η ΜΚΟ « Ε.Ε.Γ.Φ.Σ” διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει τη συμμετοχή του εθελοντή σε πρόγραμμα που οργανώνει η ίδια, εάν ο εθελοντής θέτει με ενέργειες και παραλήψεις του σε κίνδυνο την ασφάλεια των άλλων εθελοντών.

9. Το τέλος συμμετοχής για προγράμματα εξωτερικού είναι 120 Ευρώ. Εθελοντής που λαμβάνει μέρος σε δύο ή περισσότερα προγράμματα εντός 3 μήνων έχει έκπτωση 20% στο τέλος συμμετοχής σε κάθε πρόγραμμα μετά το πρώτο.

10. Η πληρωμή του τέλους συμμετοχής πραγματοποιείται, το αργότερο, 5 εργάσιμες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση της αποδοχής του από την τοπική εθελοντική οργάνωση. Η πληρωμή γίνεται με ονομαστική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της ΜΚΟ "Ε.Ε.Γ.Φ.Σ". Το αποδεικτικό κατάθεσης στέλνεται με ΦΑΞ στη ΜΚΟ "Ε.Ε.Γ.Φ.Σ"

11. Ο εθελοντής οφείλει να σέβεται τους κανονισμούς του προγράμματος στο οποίο συμμετέχει. Πρέπει να έχει κόσμια συμπεριφορά και διάθεση για συνεργασία με τους υπόλοιπους εθελοντές. Οφείλει να γνωρίζει ότι, εκτός του εαυτού του, "εκπροσωπεί" τρόπον τινα τη χώρα του και την οργάνωση αποστολής του ενώπιον ατόμων από διάφορα μέρη του κόσμου.